Portugalijos tradicinė duona sulaukė pripažinimo

Internetinis gidas „TasteAtlas“ išrinko 100 geriausių pasaulyje duonos gaminių, o garsioji Alentejo duona pateko į geriausiųjų dešimtuką. Ji užėmė 7 vietą gavusi 4,6 iš penkių žvaigždutės.
2015 m. sukurtoje gastronominėje platformoje Alentejo duona apibūdinama kaip puikus portugališkų patiekalų priedas, kurį galima derinti su kitais labai tradiciniais produktais, tokiais kaip sūriai, alyvuogės ar brandinta mėsa iš to šalies regiono.
Tradicinis Bolo do Caco iš Madeiros salos užima 11 vietą reitinge su 4,5 žvaigždutės iš penkių įvertinimu. „Paprastai patiekiamas kaip karštas užkandis su česnakiniu sviestu, tačiau juo galima mėgautis ir kaip sumuštinį arba kaip garnyrą prie daugelio tradicinių portugališkų patiekalų.“
50 vieta atiteko Bolo Lêvedo – itin tipiška Azorų regionui duona, gavusi 4,3 žvaigždutės įvertinimą iš penkių: „Jos patiekiamos karštos ir perteptos sviestu arba vaisių uogiene.“
Gastronomine platforma taip pat išsiskiria Folar de Chaves (55 vieta), Folar de Valpaços (60 vieta), Cornbread (74 vieta) ir Traditional Bread (100 vieta).
Neseniai „TasteAtlas“ išrinko Alentejo 9-uoju geriausiu regionu pasaulyje pagal gastronomiją, o Pastel de Belém – geriausiu pasaulyje kepiniu.
Komentarai (0)